Днес Има такъв народ, партията която спечели парламентарните избори, ще проведе

...
Днес Има такъв народ, партията която спечели парламентарните избори, ще проведе
Коментари Харесай

Има такъв народ ще се срещне за консултации с ДПС

Днес " ИТН ", партията която завоюва парламентарните избори,   ще организира съвещания с ДПС. Тази среща е последната от поредицата диалози с другите парламентарно показани партии за търсене на поддръжка за бъдещо държавно управление с мандат на Има Такъв Народ, както обсъждане на водещи цели в управническата стратегия. От партията на Слави Трифонов оповестиха, че няма да се срещат с ГЕРБ-СДС. 

Срещите на " ИТН " се организират, с цел да може да се осигурят допустимо най-широко парламентарно болшинство за едно бъдещо ръководство с общи изведени политики.  

" ИТН " към този момент организира срещи с управленията на " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ", както и с Българска социалистическа партия.

БСП и ИТН са намерили общи цели, само че има и разминавания. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отлелязва, че след Националния съвет на Българска социалистическа партия през днешния ден и след неговите решения ще се преценя присъединяване на партията в консултациите.

Председателят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов е безапелационен:  " Никой от нас не желае нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи да участват  по някакъв метод в кабинета ".

Според водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ има основа за разговор, само че няма безусловна поддръжка.

Срещата сред Има Такъв Народ Движение за права и свободи е планувана за 11 часа в зала " Запад " на Народното събрание.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР